Update!

Har inte hunnits med nåt bloggande i helgen och igår så kunde jag inte ens komma in på min blogg! Skummo!
Men här kommer lite uppdatering:

Torsdag

Åkte mot jobbet runt 6:15 och mitt på Nissastigen så ser vi en hund sitta i en snödriva. Så vi vände såklart och då ser vi att hunden var skadad i en frambenet. Det bara hängde så vi misstänkte direkt att det var brutet.
Hunden morrar lite när jag kommer fram men inser ganska fort att vi är där för att hjälpa henne så hon hoppar in i bilen snällt och sätter sig. Så gosig och kelig hon var trots sin enorma smärta. Stackaren!

Vi åkte runt till dem närmaste gårdarna för att försöka hitta ägaren men utan resultat. Ringer lokalradion för att be dem gå ut med en efterlysning men det kunde dem inte göra förrän efter lunch. Suck.
Ringde även Hallandsposten för att kolla om dem kan skriva en artikel och efterlysa ägaren och det kunde dem göra. Vi var på Polisstationen i Hylte men där var såklart ingen!!
Så det var bara ett samtal till Polisen inne i Halmstad som gällde och där fick vi prata med en trevlig Polis som bad oss att komma in med hunden. Så vi åkte in till stan och möttes av en otroligt snäll Polis som verkligen var en sann djurvän. Han kollade Id tatueringen men det gick inte att hitta ägaren i Jordbruksverkets register tyvärr. Hunde har jätte ont och led verkligen men var ändå tyst och snäll. Till slut så körde Polisen henne till Slöinge djursjukhus där hon fick hjälpen hon behövde.

Veterinären ringde oss senare på dagen och berättade att hunden låg med smärtstillande och so och skulle in på operation under eftermiddagen. Hon berättade med att hela benet var krossat! :(
Om inte ägaren skulle komma och lösa ut sin hund så bestämde vi att vi skulle fixa ett nytt hem till vovven och även samla ihop pengar så vi kunde lösa ut den. Den fick absolut inte sättas på Hundpensionat för mig och Lis!
Men ägaren hittades och allting slutade lyckligt som tur var. Ägaren ringde 2 dagar efter och tackade oss för allt!

Hallandsposten skrev en artikel om detta och den finner ni här!






Efter detta drama så åkte vi och jobbade och sen bar det av till Gekås med Lis och Alexandra. Hade supertrevligt där med dem och hittade en del saker som behövdes. Vi unnade oss även en dagens efteråt. Det blev pannbiff med lök, mums.
På kvällen så packade jag upp allt och la allt där det ska vara medans G var nere hos sin kompis och dem fixade med Vanen som vi skulle ha på lördagen.

En bra dag!





Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Det var så fint att ni räddade hunden. Tänk vad tacksamma ägarna är!

2010-03-04 @ 14:51:53
URL: http://jasas.se
Postat av: Josefin

Vad fint gjort, mesiga jag blev alldelles tårögd! :D

2010-03-04 @ 20:24:39
URL: http://yozefin.blogg.se/
Postat av: Jenni

Jäkla tur för ägaren att h*n ringde och tackade!! Inte alla som skulle göra nåt sånt och ni är verkligen så underbara som är så måna om alla djur!

2010-03-06 @ 11:03:43
URL: http://jeinyn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback