Debatt!




Jenni - Vår dammsugare suger med för att den suger för dåligt, hehe. Hade nog gått bra att sopa här med om vi inte hade haft en en sak som fäller tussar lika stora som en av dina chinchillor. Haha.

Otta - Plocka blåbär i Björnaskogen? Ja det lät ju som ett typiskt helgnöje för en redig bohem, hihihi. Jaaa, var tog Fyllo-Otto vägen?? :P

Frida - Det dröjer ca en vecka till innan vi får varmvatten här.
 
Hanna - Jag håller med, nu får det räcka med sjukdomar för Rossans skull.


Jag satt och tittade på reprisen av Debatt för en timme sedan och det var väldigt intressant men samtidigt så blir jag så arg och frustrerad. Jag skulle vilja sitta där i studion och skälla på alla inskränkta politiker som tror dem vet bäst.
Ämnet som intresserade mig var såklart skottlossningarna i Göteborg den senaste tiden. Det diskuterades hur vi ska kunna stoppa detta och den organiserade brottsligheten. Nu ska polisen gå hårt mot hårt och ta på sig "hårdhandskarna" för nu bannemej ska det ju bli ett stopp på det hela. Tillåt mig att skratta!
Det ska avsättas 200 poliser som enbart ska arbeta med den organiserade brottsligheten nu. Är det så dags nu undrar jag då. Det är försent era idioter!
Detta skulle gjorts redan på tidigt 90-tal när det började uppdagas och innan det nådde sin kulmen.

Nej satsa pengar istället på att hjälpa barn och ungdomar redan på tidig nivå innan dem söker sig till kriminella gäng.
Dem är ju tvugna att vara "häftiga" för att överleva i det hårda klimatet! Dem har liksom inga alternativ.
Jag tror stenhårt på att man kan se detta mönster redan i tidig ålder som 6-7 år. Det är upp till föräldrar och samhället och inte polisen. Alla har sin förbannade skyldighet att hjälpa till. Men vi svenskar är så jävla fega och vågar inte "lägga oss i". USCH!
Kolla på staden som motade bort mc-gängen  !!!

Kommentarer
Postat av: Jasas

Bra tänkt, som fan!



Det ska börjas tidigt, då de kommit in i dem banorna så är det ändå oftast försent.. Och att ta i med hårdhandskarna kommer bara göra det värre, för då kommer dem att öka dem med.



Förstår inte varför dem inte ser det som vi 'utomstående' gör.. allt kommer gå rent åt helvete och vad ska dem göra då inte denna metoden fungerar?!



2008-09-14 @ 13:30:09
URL: http://therockerinnan.blogg.se/
Postat av: frida

jag blir lite less på allt gnäll på poliser. Föräldrar har det störta ansvaret på sina barn och hur deras framtid blir. Skulle alla föräldrar engagera sig i sina barn. och inte bara släppa dem löst och låta dem göra allt dem vill så skulle världen se annorlunda ut. Men många föräldrar är så självupptagna. tyvärr

2008-09-14 @ 14:17:21
URL: http://mammafrida.blogspot.com
Postat av: Ottilia

Oj vilket stort ämne du tar upp.. Håller med dej fullt ut!



Men däremot måste jag nog ta å försvara alla barn med "ej passande föräldrar" elr va man nu ska kalla det för.. Tänkte på va frida här ovanför skrivit.. Om de fått den hjälp de behövde när de va unga kanske de hade varit mer kapabla föräldrar idag..Det är jävligt lätt å göra barn, svårare å ta hand om ett.. Krasst.. Jäpp, som fan! De flesta engagerar sej helt, fullt å hållet i sina barn men va gör det när det utanför husets dörrar finns ett hårt å orättvist samhälle? Hur lätt är det att se igenom sitt barn när det blåljuger? Nää.. Måste nog säga att samhället har minst lika stort ansvar när det gäller barnen.. De ska få det bästa vi kan ge dom, ännu bättre än så! De ÄR vår framtid! Å finns det ett barn som blir klämt, glömt ja vad som helst så är det ett STORT misslyckande!!

Tror inte att en frisk människa, med lika villkor som alla andra, som får barn släpper barnet vind för våg.. Det ligger så mycket mer bakom!

Å så var det väl inte polisen du gnällde på utan politiken??



Oj, nu blev det ett sånt dära jätteinlägg igen.. Tror vi ska snacka på msn lite oftare.. :-) Puss!!

2008-09-15 @ 01:04:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback